Vakantie in eigen land is terug van weggeweestWe mogen weer uit ons kot! Deze zomer blijven we massaal in eigen land, zelfs in eigen huis. We kunnen wel 101 bezwaren bedenken om niet thuis te blijven tijdens de vakantie. Ontspannen is lastig als er een torenhoge afwas op het aanrecht staat of dat lijstje met klusjes lonkt. De verleiding is groot om toch nog snel die ene mail voor het werk te sturen. Thuis kan ik toch geen nieuwe dingen ontdekken. Een thuisvakantie is saai, toch? 

Niets is minder waar. Zelfs Tom Waes, dé Vlaamse wereldreiziger bij uitstek, gaat deze zomer op ontdekking in eigen land. Staycation Squad, de eerste thuisvakantiemaker in België, maakt van elke thuisvakantie een echte vakantie. Met deze tips van onze Homies krijg jij ook de smaak te pakken. 

  1. Trek de wekker uit de stekker – Vakantie is wakker worden zonder het ergerlijke geluid van de wekker die je voor dag en dauw dwingt om aan je werkdag te beginnen. Blijf lekker liggen tot je echt klaar bent om op te staan om dan met een kopje koffie of thee te bedenken wat je die dag gaat doen.

  2. Klussen is verboden – Leg jezelf en de andere vakantiegangers in je huis een week klusverbod op. Als het toch kriebelt, begin dan aan die cursus pottenbakken of tuinieren die je al jaren wou doen.

  3. Glamping is het nieuwe camping – Kamperen geeft je een instant vakantiegevoel. Maar geradbraakt opstaan na een nacht op een halfzachte luchtmatras of ontbijten aan een gammel picknicktafeltje kan je natuurlijk missen. Glampen in je eigen tuin heeft alleen maar voordelen. Glampingtenten zijn te huur in alle maten en vormen. Je kan natuurlijk ook je eigen tent pimpen.

  4. Plan een picknick in je tuin - Maak er een echt feest van, compleet met sfeervolle lampions, vrolijke kussens en dekentjes en – hoe kan het anders - overheerlijke gerechtjes om je duimen en vingers bij af te likken.

  5. Kan jij tegen je verlies? Haal die gezelschapsspelletjes eens van de zolder. Niets is zo plezant dan met een drankje en een hapje het competitiebeest in je naar boven te halen. Behalve als je niet tegen je verlies kan.

  6. Verloren lopen in je eigen buurt – Ga eens langs bij de toeristische dienst in je dorp of stad. Een thuisvakantie is ideaal om de verborgen plekjes in je eigen buurt te (her)ontdekken.

  7. Koester je thuisvakantieherinneringen – Ook wanneer je weer aan het werk gaat, wil je die mooie momenten van de vakantie blijven koesteren. Maak een fotoboek van je vakantie, of gebruik je foto’s als postkaart om naar familie en vrienden te sturen. Je loopt dan wel het risico dat ze de volgende keer mee op thuisvakantie willen. 

Met deze zeven tips kan je ontspannen genieten van je thuisvakantie. Lekker doen waar je zin in hebt maar met een vijfsterren hotelservice in je eigen huis


Heb jij ook zin gekregen in een thuisvakantie? Vacation Squad is de eerste Belgische thuisvakantiemaker en heeft verschillende formules uitgewerkt voor een onvergetelijke thuisvakantie. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

209 keer bekeken